Ambasciata d'Italia - Pristina

Lajme dhe Komunikata Shtypi

Incontro dell’Ambasciatore Sardi con il Presidente del gruppo parlamentare di amicizia Kosovo-Italia
Incontro dell’Ambasciatore Sardi con il Presidente del gruppo parlamentare di amicizia Kosovo-Italia08/02/2017

L’Ambasciatore Sardi ha incontrato Armend Zemaj, Presidente del gruppo parlamentare di amicizia Kosovo – Italia all’Assemblea della Repubblica del Kosovo. L’On. Zemaj ha informato l’Ambasciatore che il gruppo parlamentare di amicizia Kosovo-Italia è stato istituito recentemente con...

Lexo të plotë
Ambasadori Sardi merr pjesë në Konferencën e katërt të Ambasadorëve të Kosovës
Ambasadori Sardi merr pjesë në Konferencën e katërt të Ambasadorëve të Kosovës 21/12/2016

Ambasadori Sardi mori pjesë në Konferencën e katërt të Ambasadorëve të Kosovës në botë, organizuar në Prishtinë nga Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, dhe ishte folës në panelin me temën kushtuar bashk&e...

Lexo të plotë
Konferenca E drejta për studim dhe komuniteti edukues në Pejë
Konferenca "E drejta për studim dhe komuniteti edukues" në Pejë21/11/2016

Me mbështetjen e Ambasadës së Italisë në Prishtinë, u mbajt sot në sallën komunale të Pejës, konferenca me titull "E drejta për studim dhe komuniteti edukues", organizuar nga shoqata “Trentino con i Balcani Onlus" shoqata “Docenti Senza Frontiere” dh...

Lexo të plotë
Intervenimi i Ambasadorit Sardi në festimin për 4 nëntorin, Ditën e Bashkimit Kombëtar dhe Forcave të Armatosura
Intervenimi i Ambasadorit Sardi në festimin për 4 nëntorin, Ditën e Bashkimit Kombëtar dhe Forcave të Armatosura04/11/2016

Në bazën “Film City” në Prishtinë, pranë Italian National Support Element (ITA-NSE), Ambasadori, Piero Cristoforo Sardi dhe Komandanti i KFOR-it, Gjen. D. Giovanni Fungo morën pjesë në ceremoninë e ngritjes së flamurit për të përkujtuar 4 n&eu...

Lexo të plotë
Conferenza  “Beni Culturali: le esigenze della Repubblica del Kosovo e l’esperienza dei propri vicini”
Conferenza “Beni Culturali: le esigenze della Repubblica del Kosovo e l’esperienza dei propri vicini”03/11/2016

Presso la Sala Multifunzionale dell’Ambasciata d’Italia a Pristina si è svolta oggi la Conferenza “Beni Culturali: le esigenze della Repubblica del Kosovo e l’esperienza dei propri vicini” che costituisce l’evento di chiusura della “XVI Settimana della Lingua Italiana nel Mond...

Lexo të plotë
Incontro con il  Ministro della Cultura
Incontro con il Ministro della Cultura31/10/2016

L’Ambasciatore Sardi ha incontrato il Ministro della Cultura, Gioventù e Sport, Kujtim Shala. All’incontro si è parlato degli ottimi rapporti dei due Paesi in tutti i settori e dell’opportunità di approfondire la cooperazione bilaterale anche nel settore della cultura. Il Ministro Shala...

Lexo të plotë